rEDZUAN'SwIFEiRDINA'SiBU

By: Nurul Izza Alias

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Sep-2009 04:51 Email | Share | | Bookmark
~PERSAMAAN DAN PERBEZAAN ANTARA KANDUNGAN PERTAMA DAN KEDUA…~

Quote:
Dh lama tergerak dihati nak menulis tentang topik ni tapi bila nk start tulis jer line tenet akan meng’hang’ kan diri dgn jayanya. Alhamdulillah NURUL IRDINA SOFFIYA dah pun berusia 1 tahun 7 bln++, baby inside my tummy plak in couple of days will turn 28 weeks = 7 bulan. Syukur sangat2 atas anugerah yg tak terhingga ni. Moga dikurniakan rezeki melimpah-ruah, kebahagiaan, anak2 soleh/solehah serta dipanjangkan umur kami sekeluarga.


Quote:
Jom kita sama2 berbalik pada topic asal yer… meh sini ME list out persamaan dan perbezaan antara kandungan pertama (Irdina Soffiya) dan kandungan kedua (no registered name yet).


Quote:
Persamaan

1. Alhamdulillah no morning sickness at all.

2. Menambah berat badan dengan jayanya but so far x de prob diabetic/high blood pressure.

3. Maintain dengan sikap ME yg gila2 aka agak kepoh (hehehe x de la moody x tentu pasal).

4. Mesti gaduh ngan hubby even pasal benda2 kecik. Yang lebih tepat lagi jiwa sensitive
diawal kehamilan. Skang dh ok da…

5. Menggunakan perkhidmatan doctor yg sama Dr. Asmah Yun fr PUSRAWI.

6. Hehehe… aku mmg perasan la sikit coz tiap kali check-up dr kandungan pertama smpai la
skang doc mesti puji perutku cantik (no scratch marks at all )

7. Masa mengandung sempat merasai musim buah oso bulan Ramadhan.

8. Kedua-duanya dlm perut suka tido siang n akan aktif diwaktu malam.



Quote:
Perbezaan plak (atas Irdina, bawah for coming bby)

1. X boleh mkn ayam langsung smpai 4/5 bulan usia kandungan. Tapi cukup suka makan
daging, hari2 pun daging.

Bole mkn ayam tapi paling suka makan seafood..... yum yum

2. X banyak prob pun semua nyer Alhamdulilah berjalan dgn lancar.

Huah... masa awl2 mengandung jerawat naik kt muka, bila lpas 1st trimester dia ilang tapi
naik plak kt tempat2 lain. And so far dah x de la plak... kakak yg urut ME ari2 kata darah
kotor. Oso ada prob uri bawah n bleeding masa kandungan nak masuk 5 bulan. Skang
semua dh normal dah... Ditambah lagi dgn kaki yg start membengkak masa 6 mths
pregnant... dugaannnn

3. X bawak keta langsung smpai la dh dekat nk bersalin.

Hari2 bawa keta g keje n singgah Sentul untuk hantar/amik Irdina kt umh MIL.

4. Rajin masak, boleh dikatakan hari2 balik keje mesti masak n hari ahad plak wajib ke pasar
tani.

Langsung x memasak kecuali masak nasi dan air oso kadang2 maggie Tah la x de
mood tgk dapur. Tapi since poser ni merajinkan diri untuk mengikut rentak tekak sendiri 

5. Selera makan x kira siang malam. Sangat suka nasi lemak untuk sarapan mahupun
mkn malam, x lupa gak gilakan pasta.

Kurang berselera diwaktu malam + takut berat bdn naik mendadak. Haha sama jerk, naik
gak

6. Sepanjang mengandungkan Irdina sungguh jarang perutku gatal

Masuk jer 5 bulan++ sungguh x tertahan rasa gatal... tpaksala kugaru jugak diatas kain.
Masuk 7 bulan Alhamdulillah dh jarang sangat gatal.

7. Masa first pregnancy jarang and boleh dikategorikan tiada langsung pedih ulu hati.

Aiyoo... this time pedihnya ulu hati  bila la nk stop ni

8. Irdina lahir 31/01/2008 (4 hari b4 edd)

Baby edd on 02/12/2009 (ofcourse la tarikh lahir diorang berbeza, juz nk bagi tahu sorang
tu ank awal tahun, sorang lagi ank ujung tahun and klau ditakdirkan lahir awal bolehlah
share bday ngan me 26 Nov)

9. It’s a GIRL

and

Insya-Allah the coming one is a BOY


Monday, 27-Jul-2009 03:03 Email | Share | | Bookmark
~ huBBy's biRthday on 21 st July ~

Quote:
mmm tepat jam 12 mlm 21 julai, sedang hubby asyik mengadap laptop dan aku yg sedang lena diulit mimpi terus dikejutkan dengan bunyi alarm yg menandakan hubbyku dh tua lagi terus meluru ke dapur amik sebiji cup cake yang ku beli dr bai roti di depan umah MIL ptg tadi... hehehe kuletakkan sebatang lilin and wish him a birthday wishes with a kiss yg terlekat sikit2 air liur basiku tadi
Hahaha boleh plak lpas suap hubby makan cup cake aku tidur semula tanpa rasa bersalah menemani birthday boy disisi


Quote:
happy birthday sayang ... again ciuman hinggap di pipi bila aku bgn jam 5 pagi. Meneruskan pekerjaan rasmi harian then pergi office mcm biasa. Ptg plak mintak blk awal sikit, mmg plan nk g beli bday cake tpi tetiba mcm dh jemu ngan chocolate indulgence. Terus ku tekan minyak ke Gombak mencari King's Confectionery and looking 4 the orange cake. yummy... pnah beli dulu masa Irdina's 1st bday bash! so lazat n x muak. Malam kami juz celebrate bertiga hehehe lpa plak plus one more dalam my tummy oleh kerana mmg peel ku tatkala mengandung yg second ni sangat2 malas memasak, lalu dgn selamna ku order MC'D jer tuk hubby tercinta


Quote:
hadiah tahun ni... mmm postponed next year la plak. hahaha bajet dh ku letak dlm tabung Irdina oso tabung new baby. hubby pun faham, tq


Tuesday, 23-Jun-2009 03:06 Email | Share | | Bookmark
~~ Our 3rd AnniVerSary + FathEr's dAy ceLebRation ~~

our anniversary pop cake
ayah n anak sama jerk...
ni ngan ibu plak... huh bombom nyer ibu!!!
View all 4 photos...


Quote:
06.06.09.... genaplah perkahwinan kami 3 tahun. Sekejap jer rasanya... dalam masa 3 thn ni ME rasa still x cukup tuk betul2 kenal hati-budi dan perasaan masing2. mmm still in learning stage lagi rasanya Rasanya hubby pun mcm tu kot x semua benda dia boleh faham ME lagi! x tau la ME je yg rasa mcm tu, o mmg lumrah org berumah tangga mcm ni. Tapi ME panjatkan doa kepada Allah supaya jodoh dipanjangkan dan mudah-mudahan hingga ke akhir hayat. hehehehe lama mcm tu bru boleh betul2 boleh 100% faham each other kot Baru best, x de gaduh2, x de selisih2 pendapat, x de nak masam2 muka

Tahun ni celebrationnya agak hambar coz ME sibuk berkursus and kat umh plak dah bz dgn preparation ED my SIL. So yang sempat dibuat hanyalah order POP CAKE from kak ena. Cadangnya nak g picnic on the day, tapi Irdina our lil princess x sihat, and ME plak diserang sakit telinga. So ME kuburkan jer lah hasrat nak berpicnic ala2 manja di bawah pohon asmara tu

Atlast, kami celebrate dalam our bedroom jer.... ish ish ish celebrate ngan pop cake lar, jgn fikir kelain plak masa tu ngah tgg pelamin SIL dipasang, so we lepak2 dlm bilik bukak air-cond kuat2 + makan pop-cake + makan kacang botak. Ni la Anniversary paling sempoi setakat ni








Quote:
21.06.09.... HAPPY FATHER'S DAY! sambutan thn ni agak meriah dan mencabar coz Irdina dah cukup lasak n faham bila diajak berjalan. Pagi mcm biasa la... mula2 mcm x larat nak mengemop umh coz pinggang still sakit, tp ada hamba Allah kat umh tu dah membebel lantai dh kotor, nak jer ckp klau dh tau kotor, mop lar sendiri! Tapi mengenangkan dosa-dosa yang akan ME himpun cukup2 lar dosa-dosa yg dah ada tu, jgn nak ditambah lagi Lpas berhempas pulas mengemop, lipat baju n gosok baju terus la ME bersiap n tukarkan baju Irdina. huh seb baik anak dara mandi awal, klau x kelam kabut gak nak mandikan dia yg mmg suka sgt main air.....

Sampai di Hotel Nikko almost 12.30. Actually kami celebrate ngan Kak Ernie's family sekali (my bestfriend) and janjinya kul 12 kt sana. Masa smpai diorang dh start makan pun, x per la mmg ME suh diorang soru dulu, lgpun buffet hi-tea, klau nak leh lepak smpai kul 4 kt sana Sedap hingga menjilat jari, agak menepati selera ME and bby dalam perut ni... ada japanese food + chinnese and yg penting kebetulan ada 'cous cous'. Lama betul x mkn, bukannya apa ssh nk dapat kt kedai biasa2, nak wat sendiri plak mcm x baper terror ditmbh lagi dengan diri ME sorang jer yg makan mmg tak terbuat la alamatnya! dalam byk2 makanan, Irdina cuma layan tembikai susu ngan taugeh jer, mmg minah vegetarian yang sorang ni. Susah betul nk makan sekarang... bukan lagi tahap ssh, mmg x mkn langsung pun!

Pas jer habis sesi mkn2 n lepak2 di Nikko, singgah jap Mid Valley beli sandal Irdina. huhu pkai ipanema size 8! klau 7 ngam2, bli 8 la besar sikit Then terus blk umh n lepak2 shj.....


Thursday, 7-May-2009 01:00 Email | Share | | Bookmark
~~ CAMERON HIGHLAND vacation + triple celebration ~~

 
 
 
View all 6 photos...


Quote:
1st May 2009... hari ni cuti hari pekerja. Memandangkan cuti bersambung sehingga Ahad, awal-awal lagi hubby's family dh decide nak g vacation to Cameron Highland. Best gak tu dah lama sangat tak g sana, Irdina pun belum pernah lagi jejakkan kaki kesana. A week before ME dh sibuk tolong my SIL bookkan hotel/resort. Huh super peak rate for 1st May... aiyooo. Seb baik accomodation was sponsored by Aunty Nor my SIL hehehe, kalau tak leh kopak duit bulan ni So atlast book jer Shasta Apartment di Strawberry Park Resort. Actually kat sini pnah jadi annually vacation trip to my family (belah mak) b4 terjadinya tanah runtuh dulu-dulu. Tapi time dulu boleh dok masak2, tgk sunset dari our apartment. Kali ni book yang 3 bilik and view dia pun x la menarik sangat. Itu jer yang ada, bersyukur la nak.....


Quote:
Aktiviti kat sini biasalah. 3 perkara yang wajib bagi hubby & ME... ladang teh, strawberry ngan jagung! huh hubby love the jagung so much, Irdina too! me admire the view of tea plantation! and bby inside craving 4 jeruk strawberry








Quote:
Hari pertama tu lepak2 kat apartment jer... coz petang ada TRIPLE CELEBRATION PARTY arrange by my SIL... it was MOTHERS DAY, AYAH'S B'DAY & AYU'S (siL) B'DAY. My MIL got this huge bouquet of flower with fererror rocher (tul ke eja mcm ni )... so jeolous la mama. Irdina nanti bagi ibu bunga macam tu gak tau After makan2 and buat aktiviti masing-masing kami serang Pasar Malam plak. Aktiviti mencari jagung dan buah-buahan yang segar-segar pun bermula. Irdina dah start enjoy makan strawberry malam tu... layan gak tengok dia. Tapi my bby inside ni nak yang fresh dr ladang la plak. Tunggu esok ya sayang....






Quote:
Hari Kedua... jalan tersangat la jam, lpas bfast kat hotel kami terus ke MARDI tengok tanaman-tanaman kt sana then ke BOH Tea Plantation kat Sg. Palas plak. huh hampir 2 jam setengah atas jalan, tapi hasilnya sangat memuaskan hati. Sejuk mata yang memandang, cuaca pun agak redup-redup mendung gitu. Seb baik la lpas memanjatkan diri naik ke atas baru ujan turun. Best betul minum teh tarik dalam keadaan sejuk2 ni. Tak cukup secawan, pau hubby punya lagi sikit. Alamak, angin mula menyerang perut.... On the way balik ke hotel singgah pulak kt uncle Raju's Strawberry Farm ngan kedai2 yg kat tepi jalan tu, then makan malam kt Nik Ikan Bakar. Cuaca masa ni dh ujan uhh sangat sejuk...




Quote:
Hari terakhir di cameron... pagi2 lagi dh siap2 tuk check-out, kononnya takut jam macam semalam. Singgah kat tanah rata tuk breakfast pastu terus ker Cactus Valley. Huh heran sungguh jalan clear jer.Lepas merembat beberapa pokok kaktus n tgk sayur2 segar kat sini, terus balik KL. Singgah la satu dua tempat termasuklah Bharat Tea Plantation tuk bergambar-gambar poyo hehehe



Friday, 10-Apr-2009 11:12 Email | Share | | Bookmark
~~ DALAM KENANGAN NENDA TERCINTA HJH ESAH BT MOHD SAID ~~

Quote:
Akhirnya nenda tercinta pulang kerahmatullah selepas berada di dalam keadaan koma selama seminggu. Almarhumah meninggalkan kami anak-anak, cucunda-cucunda serta cicit tersayang pada 09.04.09 jam 12.10 am.

Amat terkilan tidak dapat menatap wajahnya buat kali terakhir... walau bagaimanapun Insya-Allah wajah itu sentiasa terpahat dijiwa kami. AL-FATIHAH


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net