rEDZUAN'SwIFEiRDINA'SiBU

By: Nurul Izza Alias

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 7-Sep-2009 04:51 Email | Share | Bookmark
~PERSAMAAN DAN PERBEZAAN ANTARA KANDUNGAN PERTAMA DAN KEDUA…~

Quote:
Dh lama tergerak dihati nak menulis tentang topik ni tapi bila nk start tulis jer line tenet akan meng’hang’ kan diri dgn jayanya. Alhamdulillah NURUL IRDINA SOFFIYA dah pun berusia 1 tahun 7 bln++, baby inside my tummy plak in couple of days will turn 28 weeks = 7 bulan. Syukur sangat2 atas anugerah yg tak terhingga ni. Moga dikurniakan rezeki melimpah-ruah, kebahagiaan, anak2 soleh/solehah serta dipanjangkan umur kami sekeluarga.


Quote:
Jom kita sama2 berbalik pada topic asal yer… meh sini ME list out persamaan dan perbezaan antara kandungan pertama (Irdina Soffiya) dan kandungan kedua (no registered name yet).


Quote:
Persamaan

1. Alhamdulillah no morning sickness at all.

2. Menambah berat badan dengan jayanya but so far x de prob diabetic/high blood pressure.

3. Maintain dengan sikap ME yg gila2 aka agak kepoh (hehehe x de la moody x tentu pasal).

4. Mesti gaduh ngan hubby even pasal benda2 kecik. Yang lebih tepat lagi jiwa sensitive
diawal kehamilan. Skang dh ok da…

5. Menggunakan perkhidmatan doctor yg sama Dr. Asmah Yun fr PUSRAWI.

6. Hehehe… aku mmg perasan la sikit coz tiap kali check-up dr kandungan pertama smpai la
skang doc mesti puji perutku cantik (no scratch marks at all )

7. Masa mengandung sempat merasai musim buah oso bulan Ramadhan.

8. Kedua-duanya dlm perut suka tido siang n akan aktif diwaktu malam.



Quote:
Perbezaan plak (atas Irdina, bawah for coming bby)

1. X boleh mkn ayam langsung smpai 4/5 bulan usia kandungan. Tapi cukup suka makan
daging, hari2 pun daging.

Bole mkn ayam tapi paling suka makan seafood..... yum yum

2. X banyak prob pun semua nyer Alhamdulilah berjalan dgn lancar.

Huah... masa awl2 mengandung jerawat naik kt muka, bila lpas 1st trimester dia ilang tapi
naik plak kt tempat2 lain. And so far dah x de la plak... kakak yg urut ME ari2 kata darah
kotor. Oso ada prob uri bawah n bleeding masa kandungan nak masuk 5 bulan. Skang
semua dh normal dah... Ditambah lagi dgn kaki yg start membengkak masa 6 mths
pregnant... dugaannnn

3. X bawak keta langsung smpai la dh dekat nk bersalin.

Hari2 bawa keta g keje n singgah Sentul untuk hantar/amik Irdina kt umh MIL.

4. Rajin masak, boleh dikatakan hari2 balik keje mesti masak n hari ahad plak wajib ke pasar
tani.

Langsung x memasak kecuali masak nasi dan air oso kadang2 maggie Tah la x de
mood tgk dapur. Tapi since poser ni merajinkan diri untuk mengikut rentak tekak sendiri 

5. Selera makan x kira siang malam. Sangat suka nasi lemak untuk sarapan mahupun
mkn malam, x lupa gak gilakan pasta.

Kurang berselera diwaktu malam + takut berat bdn naik mendadak. Haha sama jerk, naik
gak

6. Sepanjang mengandungkan Irdina sungguh jarang perutku gatal

Masuk jer 5 bulan++ sungguh x tertahan rasa gatal... tpaksala kugaru jugak diatas kain.
Masuk 7 bulan Alhamdulillah dh jarang sangat gatal.

7. Masa first pregnancy jarang and boleh dikategorikan tiada langsung pedih ulu hati.

Aiyoo... this time pedihnya ulu hati  bila la nk stop ni

8. Irdina lahir 31/01/2008 (4 hari b4 edd)

Baby edd on 02/12/2009 (ofcourse la tarikh lahir diorang berbeza, juz nk bagi tahu sorang
tu ank awal tahun, sorang lagi ank ujung tahun and klau ditakdirkan lahir awal bolehlah
share bday ngan me 26 Nov)

9. It’s a GIRL

and

Insya-Allah the coming one is a BOY


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net